Non-discriminatie is een thema dat ook op de werkvloer meer en meer aan belang wint. Maar wat betekent non-discriminatie nu eigenlijk in de praktijk? Hoe maak je er als bedrijf werk van? Veel gestelde vragen waarop de 2 instrumenten hieronder een antwoord geven. Aan u om er nuttig gebruik van te maken!


Brochure
Samen met onze partnersectoren Transport en Logistiek, Handel in Brandstoffen en Verhuizingen ontwikkelde het Sociaal Fonds Afhandeling op Luchthavens een brochure met aanbevelingen om non-discriminatie op de werkvloer te bevorderen.

Deze brochure kan u raadplegen om te weten te komen
  • wat er precies onder discriminatie wordt verstaan;
  • wat voor een bedrijf de voordelen zijn om een beleid in het teken van non-discriminatie en diversiteit te voeren;
  • welke stappen u kan zetten om dit beleid concreet in praktijk te brengen.
De sectorale sociale partners dragen non-discriminatie en diversiteit hoog in hun vaandel.  Daarom onderschrijven zij deze non-discriminatie aanbevelingen.

De brochure kan hieronder gedownload worden.


Bestand

Brochure non-discriminatie

brochure downloaden
Ediv-tool

Unia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum, ontwikkelde een online-opleiding over de antidiscriminatiewetgeving.

Aan de hand van concrete situaties leert u wat de regels rond non-discriminatie in de praktijk betekenen.
U krijgt een antwoord op vragen zoals
  • mag een werkgever een goede werknemer van buitenlandse afstamming binnen de firma een andere functie geven, omdat klanten deze persoon niet graag zien komen?
  • als een werkgever een werknemer wenst aan te werven die in aanmerking komt voor een kostenreductie in het kader van welbepaalde banenplannen, moet de werkgever dit dan ook expliciet in de vacature vermelden?
  • wat kan u best doen wanneer een medewerker geconfronteerd wordt met pesterijen, intimidatie en racisme?

Werkgevers, personeelsverantwoordelijken, preventieadviseurs, vertrouwenspersonen en werknemersafgevaardigden kunnen deze opleiding gratis volgen en raadplegen.
De onderwerpen rekrutering, selectie, team-management, vorming, promotie en ontslag worden uitgediept. Iedereen krijgt nuttige tips waarmee je in de praktijk aan de slag kan gaan.

U vindt de online-opleiding op http://www.ediv.be/index.php?lang=nl


Op donderdag 13 juni organiseren Woodwize ism. het Sociaal Fonds Voor Afhandeling op Luchthavens en verschillende andere sectoren een inspirerende avond voor werkgevers om kennis te maken met de nieuwe handleiding aangaande diversiteit op de werkvloer.  Aan de hand van goede voorbeelden, concrete tips en handige tools krijgen bedrijven een beter beeld van de meerwaarde van een divers personeelsbestand.

Jonge en ervaren medewerkers, mannen, vrouwen, personen met een arbeidsbeperking, werknemers van vreemde origine,… Op de werkvloer is steeds meer diversiteit in de ruime zin van het woord. We komen dagelijks in aanraking met verschillende achtergronden en culturen. Desondanks steken nog vaak vooroordelen en stereotypen de kop op. Zowel op de werkvloer als daarbuiten.  

De nieuwe handleiding non-discriminatie, die deze avond wordt voorgesteld, ondersteunt bedrijven bij het ontwikkelen van een non-discriminatiebeleid en het opstellen van een eventuele gedragscode. Deze handleiding is tot stand gekomen in samenwerking met 21 sectoren (Alimento, BCBA, Cevora, Cobot, Constructiv, Educam, Edu+, Fetra, FBZ PC314,  Ivoc, Liberform, Mediarte, Podiumkunsten, Sectoraal Vormingsfonds Dienstencheques, Sociaal Fonds voor Afhandeling op Luchthavens, Sociaal Fonds Brandstoffenhandel, SFIB,  Sociaal Fonds Taxi, Sociaal Fonds Transport en Logistiek, Sociaal Fonds Verhuizingen en Woodwize).

Donderdagavond 13 juni 2019 wordt u vanaf 18u verwelkomd met een broodje en een drankje,  vanaf 19u starten we met een uitgebreid programma. Allereerst stellen we er studieresultaten voor die inzicht geven over hoe diversiteit tot uiting komt op onze arbeidsmarkt. Vervolgens komen bedrijven samen in een panelgesprek met Gomad en Transport Joosen. Om af te sluiten dompelen we u onder in het thema met een theatervoorstelling. Klein Barnum brengt op een humoristische manier inzicht in de werking van stereotypen en biedt sleutels aan om oplossingen te vinden.

Locatie: Brussels Kart, Alfons Gossetlaan 11 1702 Groot-Bijgaarden. Er is ruime parkeergelegenheid.

Persuitnodiging:

Op de avond van het event wordt er een kort persmoment voorzien. Tijdens het persmoment zullen Jeroen Doom (Directeur Woodwize), Nele Muys (Manager Liberform) en Hans Dewit (Directeur formation Car & Bus opleiding) eventuele vragen beantwoorden.

Dit persmoment vindt plaats op 13 juni 2019 om 18u.

Contact voor de pers:


Dit initiatief wordt ondersteund door de volgende sectoren:

image-placeholder.png